Benwyvis (Tom-Tom)

 

Benwyvis "terug naar Terschelling"

Al een geruime tijd doet de sloep "benwyvis" mee met de HT race. Eerst als 10 mans formatie, heren . In 1997 even niet...... In 1998 doemt de "benwyvis" weer op in de uitslagenlijsten, maar dan als 8 mans formatie, dames. Dit duurt tot 2003. Sindsdien ligt de "benwyvis" 'werkloos' op Vlieland, zonde vinden velen.

Nou is er een damesteam, met een 6 mans sloep welke wel in een snellere, grotere sloep willen roeien, maar ja... vindt er maar eens een. "zoek en gij zult vinden".. zegt men wel eens. Tot verleden jaar... toch maar de "katowice" opknappen.. ziet er weer goed uit. En ja , daar komt  ie dan... we hebben een sloep!!... o,ja? De "benwyvis"!

wauw!!!!!!

De 23ste staat ze in de loods van doeksen, er moest nog wel het een en 't ander gebeuren (krabben, schuren van het onderwaterschip en nog wat andere klusjes)

27 2005 maart hebben we de "benwyvis" 'gedoopt' en te water gelaten... nu alleen nog een paar roeisters erbij zoeken, maar dat was geen probleem. Ze waren gauw gevonden en bij deze stellen we ons graag even voor: te beginnen achterin en dan naar de punt toe.

stuurman  : Jan van Rees 
stb slag      : cora              bb slag      : marit
stb              : frederika     bb               : renske
stb              : tess              bb               : teresa
stb boeg    : frida             bb boeg     : jacoba

De sloep bleek toch in vrij slechte staat. Winter 2005 hebben we de spanten vervangen en gedeeltes van gangen vernieuwd. Na een winter hard klussen met z`n allen konden we 6 mei 2006 de sloep te water laten. Hij ziet er weer super uit!

Op 18 maart 2007 zijn we opnieuw gesleept! De cw kromme is nu 29,2 ipv 29,1. We zijn volop aan het trainen voor de HT race van dit jaar.