Demonstraties schapendrijven

Met Djill, Gwynn, Megan en Lass verzorgt Iemke regelmatig demonstraties schapendrijven met Border Collies. Zo zijn er elke schoolvakantie demonstraties op de schapenkaasboerderij (www.schapenkaasvanterschelling.nl) van Albertine en Jaap. In de zomervakantie neemt Johan de Jonge ook een aantal weken de demonstraties voor zijn rekening. De laatste jaren verzorgen Johan en Iemke gezamenlijk de demonstraties tijdens de tweejaarlijkse "Dag van het Schaap" op Terschelling.

Met Djill doet Iemke regelmatig mee aan wedstrijden schapendrijven op het vaste land. Djill heeft ondertussen ook haar startlicentie gehaald, ze mag nu dus starten in promotieklasse-wedstrijden van BCCN, de Border Collie Club Nederland (www.bordercollieclubnederland.nl).

Gwynn is minder getalenteerd dan Djill, wel heeft ze plezier in het schapendrijven. Op wedstrijden zal ze geen hoge ogen gooien, maar natuurlijk mag ze zich soms even uitleven op onze schapen tijdens trainingen of demonstraties.

Megan is weer een veel fanatieker hondje en zal ongetwijfeld in de voetsporen van Djill treden. Iemke denkt zelfs dat Megan Djill uiteindelijk voorbij zal streven.