Frederika Roos

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is dus Frederika Roos. Noodgedwongen geboren te Harlingen, maar getogen op Terschelling.
Mijn vader is een echte Terschellinger en mijn moeder komt oorspronkelijk uit Leeuwarden.
Ik ben dus ook opgegroeid op dit mooie eiland en heb hier een geweldige jeugd gehad. Na schooltijd lekker paardrijden, zwemmen en met de hond wandelen en vooral genieten van de natuur en de vrijheid hier op het eiland.
 

Tot mijn 15e op het eiland op school gezeten en aangezien er na de MAVO hier geen vervolg onderwijs is, daarna naar Leeuwarden gegaan.
Daar heb ik op het VHBO gezeten dit was een soort Havo maar met dan een aantal praktijkgerichte vakken.
Deze opleiding heb ik na 3 jaar afgerond en vervolgens heb ik een 1-jarige toeristische opleiding in Hilversum gevolgd.
Deze opleiding werd afgerond met een stageperiode die jezelf  moest regelen. Voor mij was de keuze snel gemaakt en ik kon mijn stageperiode terecht bij de VVV op Terschelling.
 
Na mijn stage mocht ik er meteen mijn baan van maken en zo kwam ik in augustus 1993 in dienst bij de VVV.Sinds vorige week, dus dat is begin december 2007, ben ik na 14 jaar maar eens overgestapt naar een andere baan en wel bij de DIO-drogist te West-Terschelling.

Totaal anders, maar tot nu toe wel ontzettend leuk !
 
In 2001 leerde ik Iemke kennen, hij woonde toen nog in Zwolle en ik zat lekker op mijn eilandje.
We hebben ongeveer anderhalf jaar heen en weer gereisd of ik in het weekend naar Zwolle of Iemke naar Terschelling. Je moet er wat voor over hebben!
Na anderhalf jaar besloot Iemke weer terug te keren naar Terschelling en bij zijn ouders in het bedrijf te gaan.
Iemke kreeg niet alleen mij, maar ook mijn honden. Het begon met 2 Border Collies en inmiddels zijn het er vier.
Van het een komt weer het ander. Naast honden moesten er ook maar wat schapen komen om de honden te vermaken. Zo is weer een nieuwe hobby geboren. 
Naast mijn honden heb ik nog 1 grote hobby en dat is sloeproeien. Op Terschelling begin je al met roeien zodra je op de lagere school zit, maar het echte werk begon voor mij toen ik 15 was.
Er kwam namelijk een plekje vrij in het roeiteam TOM-TOM. Dat team bestond toen nog uit 6 dames en een stuurvrouw en ik kreeg daar in 1987 een vaste plek.
Na jaren in het 6-manssloepje de Katowice te hebben geroeid konden we een paar jaar geleden de 8-mans sloep BenWyvis kopen en daar roei ik nu nog steeds in.
Roeien is in mijn ogen de mooiste sport die er bestaat. Je lekker uitleven op het water, veel lol met je team hebben en vooral niet te vergeten de feestjes na de wedstrijd !!!
Ik nog wel even doorgaan met mijn verhaal maar dan wat word het allemaal wat te langdradig. Je kunt beter naar alle leuke foto’s gaan kijken op deze site van onze vakanties, de hondjes en het roeien.
 
Veel plezier  Frederika