Djill

Levensloop

Djill is onze eerste eigen hond. Toen Frederika Brenda (de moeder van Jessy) op vijftien jarige leeftijd moest laten inslapen en Iemke weer op Terschelling kwam wonen, was het al snel duidelijk: met z'n tweeën is eigenlijk veel leuker!

Na wat speurwerk op internet kwamen we uit op de site (www.bordercolliepagina.nl) van kennel d'Ambrise's & Whitemoorborders van Ron Rogaar en Caroline Visser uit Assen. Beide hebben hun sporen verdiend in het fokken en schapendrijven in Nederland maar ook daarbuiten. Zo heeft Ron Rogaar de Europese titel al eens naar Nederland weten te halen.

Op het moment dat wij contact opnamen met Ron, bleek er een teefje te zijn dat eigenlijk naar Zwitserland zou verhuizen maar dat dat niet door ging. Zaterdag's zijn wij toen meteen naar Drenthe gegaan om de pup te bekijken. Het bleek een heel leuk pupje te zijn, kortom die moest het maar worden. 

Toen Djill 8 weken oud was, hebben wij haar opgehaald en had ze de eerste zeereis voor de boeg. Gelukkig beviel het tochtje met de Koegelwieck haar prima. Het zou namelijk niet de laatste keer zijn dat ze aan boord van de Koegelwieck ging. In 2004 heeft Djill na afloop van de tweejaarlijkse "Dag van het Schaap" op Terschelling voor het eerst "aan schapen mogen ruiken" onder begeleiding van Johan de Jonge met zijn honden Gwen en Joe. Het bleek dat ze erg geintereseerd was in schapen en dat was het begin van een nieuwe hobby....

In de winter van 2004-2005 hebben Iemke en Djill wekelijks de oversteek naar de vaste wal gemaakt om op zaterdagmiddag en zondagmorgen te trainen bij Dick van Dijk  in Zwolle bij het Border Collie Trainingscentrum Zwolle (www.bordercollieclub-zwolle.com). Djill bleek een snelle leerlinge en na twee trainingen mochten Iemke en Djill alleen hun gang gaan bij de schapen en kon Dick rustig een bakje koffie gaan drinken. Dit meldde Dick bij de eerste training al: als het goed is, kunnen jullie de derde keer zelfstandig gaan trainen in "het groenenweitje". Gelukkig bleek dat ook voor ons weggelegd. In de nacht van zaterdag op zondag sliepen we altijd bij oma Zwolle, zodat ook Oma van Djill's nieuwe hobby kon meegenieten, als ze weer eens helemaal kapot en smerig terugkwam van de boerderij.

Op 19 maart 2005 liepen Iemke en Djill de eerste wedstrijd. Het betrof een wedstrijd "12-uur-lopen" (startersklasse), georganiseerd bij "de Oude Mars" door de club uit Zwolle. Voor Iemke en Djill was dit natuurlijk een "thuis-wedstrijd" met als resultaat een mooie 4de plaats.

En toen, 24 november 2005, ging het mis.... Tijdens het spelen met Gwynn zag Djill een verkeersbord over het hoofd, er volgde een grote knal met daarna een heleboel gejank, geblaf en gepiep. Djill kon niet meer lopen en bleek een gebroken schouder te hebben opgelopen. Door goed werk van de dierenarts en een heleboel rust is het allemaal weer goed gekomen. Na een vijf maanden mocht Djill eindelijk weer eens de wei in en wat bleek: ........ ze wist alles nog, ze liep bij wijze van spreken weer zo met de schapen weg.

Samen met Iemke is Djill nog fanatieker gaan trainen en als snel haalde dit duo de eerste prijzen op particulier georganiseerde wedstrijden: Op 14 april 2007 heeft Djill haar startlicentie gehaald voor de Commissie Oefeningen Wedstrijd Schapendrijven (COWS) van de Border CollieClub Nederland. Ze mag vanaf nu dus starten in de promotiewedstrijden van de BCCN.

Verder verzorgen Iemke en Djill regelmatig demonstraties schapendrijven, voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar de bladzijde schapendrijven op deze site.

 

Djill
Naam: Djill
Kleur Driekleur
NHSB: -
ISDS: G-1-2462909
Geboren: 26 juni 2003
Fokker: C. Visser (Assen)
HD Test: -
Ogentest: -
Aanlegtest: Zeer goed (b.b.)
Startlicentie:
Werktest: -
Funct. Exterieur Voldoende